Overzicht regelingen, met handige linkjes en adviestool TVL

Vanaf vandaag is de NOW 2.0 open. Vorige week ging de TVL open, terwijl eerder al de TOFA en de Tozo geopend waren. Bekijk hieronder het overzicht van de regelingen, inclusief handige linkjes en een adviestool.

Alle info over de NOW 2.0 

De Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid vergoedt tot maximaal 90% van de loonkosten bij een verwacht omzetverlies van temninste 20% over 4 maanden door de coronacrisis. Alle info:

(Het UWV heeft ook een video gemaakt met alles wat je moet weten over NOW 2.0.) Lees hier wat je nodig hebt voor de aanvraag, ga vervolgens naar Aanvragen tegemoetkoming (tweede periode).

Zo vraag je de TVL aan (tool)

De Tegemoetkoming Vaste Lasten is voor bepaalde mkb-ondernemers en zzp’ers die door de coronacrisis in de problemen komen. Wie voldoet aan de voorwaarden, ontvangt 1.000 tot 50.000 euro.

Vraag vervolgens de TVL aan via de aanvraagpagina (Inloggen). Neem gerust contact met ons op als je er niet uit komt.

TOFA aanvragen (let op)

De TOFA is bedoeld voor flexwerkers die minimaal de helft van hun inkomsten zijn kwijtgeraakt en die geen uitkering kunnen krijgen (werknemers met een nul-urencontract, uitzendkrachten en studenten met een bijbaan): Aanvragen. Let op, er gelden voorwaarden voor deze Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten.

Tozo 2.0, doe eerst de check

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers is al een tijdje open. Doe eerst de check via krijgiktozo.nl. Vraag vervolgens eenvoudig de Tozo aan via je eigen gemeente, bijvoorbeeld Westerkwartier (hier) of Noordenveld (deze plek).