Zet dit in je agenda: data regelingen; belasting betalen

Meerdere regelingen uit het onlangs aangekondigde tweede steunpakket gaan binnenkort open. We geven je een overzicht van belangrijke data. Heb je eerder uitstel gevraagd van betaling? Let dan ook op het (mogelijk) verstrijken van die uitsteltermijn: betaal op tijd je belasting!

TOFA waarschijnlijk rond 22 juni

De Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA) is een nieuwe regeling voor werknemers met een flexibel contract die door de coronacrisis (bijna) geen inkomsten hebben en geen uitkering kunnen krijgen. Openstelling verwacht rond 22 juni.
Alles over de TOFA

Eind juni aanvraag TVL (tot €50.000) 

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kan nog geen exacte datum geven voor de openstelling van TVL-regeling. Wel spreekt de RVO over ‘Bijna open’ en ‘Eind juni’ als tijdsindicatie. De Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL) volgt de TOGS op.
TVL aanvragen (eind juni)

Onderweg: 6 juli aanvraag NOW 2.0 

De NOW 2.0 is aan te vragen vanaf 6 juli en loopt over de maanden juni, juli, augustus en september. De Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) vergoedt maximaal 90% van de loonkosten.
NOW: vragen en antwoorden

Tozo 2.0 al open, doe eerst de check

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is al open. Via krijgiktozo.nl kun je kijken of je in aanmerking komt.
Krijg ik Tozo

Betaal je belasting wel op tijd, let op!

Het is mogelijk om tot maximaal drie maanden uitstel van betaling aan te vragen (nadat je aangifte hebt gedaan en een aanslag hebt ontvangen). Let op: houd er rekening mee dat drie maanden na de datum van het verzoek de aanslagen betaald moeten worden. Dus noteer de datum waarop de uitsteltermijn afloopt en zet geld apart.

De Belastingdienst heeft een speciale pagina opgetuigd met meer informatie over bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis. Hier wordt ook ingegaan op de vraag over langer uitstel van betaling.
Uitstel betaling

Misbruik coronasteun wordt gemeld

NOS laat weten dat er al meer dan 200 meldingen zijn gedaan over misbruik van coronasteun door bedrijven. Er zijn verschillende meldpunten waar vermoedens van fraude doorgegeven worden.
Nieuwsbericht NOS