Belastingdienst kan aangiftedruk niet aan

Vanaf 1 maart tot en met het eerste weekend waarin iedereen IB-aangifte kon doen, is de Belastingdienst traag, slecht bereikbaar of zelfs helemaal niet bereikbaar. De Belastingdienst zegt dat het door de drukte komt, niet door technische problemen. Op allestoringen.nl zijn al honderden klachten binnengekomen.

Te druk

Volgens de Belastingdienst komt het door de drukte en niet door technische problemen. De site kan namelijk maximaal 40.000 gebruikers aan, terwijl 8 miljoen mensen de uitnodiging hebben gehad om online aangifte te doen, waaronder 1,2 miljoen ondernemers.

Per pagina opgeslagen

De Belastingdienst raadt aan om doordeweeks na ’s ochtends en ’s middags aangifte te gaan doen. Of op een zonnige dag, omdat de meeste Nederlanders liever tijdens een regenachtige dag aangifte doen. Toch kan het dan ook gebeuren dat de site het niet aankan. Het gebeurde zelfs dat mensen tijdens de aangifte een foutmelding kregen en niet meer verder konden. De Belastingdienst geeft aan dat de aangifte per pagina wordt opgeslagen, dus dat mensen dan niet helemaal opnieuw hoeven te beginnen.

Bron: RTL Nieuws