Management-rapportages

Management-rapportages

Management-rapportages geven je meer inzicht. Jaarlijks ontvang je de jaarrekening van het accountants- of administratiekantoor. Maar heb je daar als ondernemer zelf zoveel aan?

Dat is de vraag, zeker als zo’n jaarrekening pas laat wordt opgesteld. Leuk voor de bank, als inzicht hoe je het hebt gedaan als ondernemer. Leuk voor de belastingdienst. Een ‘noodzakelijk kwaad’. Maar het is prettig voor jezelf als je meer overzicht hebt.

Eerder inzicht (en meer)

Brandsma Klijn solutions (BK solutions) kan je van dienst zijn bij het opstellen van diverse management-rapportages, die je al eerder in het jaar inzicht geven in hoe het bedrijf draait. Denk hierbij aan:

  • Maandcijfers: De resultaten per maand in vergelijking met bijvoorbeeld vorig jaar, of met een vooraf gestelde prognose/begroting.
  • Liquiditeitsprognose: Hoe ziet op basis van de tot dan toe behaalde resultaten de financiële toekomst van het bedrijf er uit.
  • Financieringsbehoefte: Je bent van plan een grote investering te doen: is het mogelijk om dit met eigen middelen te financieren, of is het beter dit door middel van een financiering of een leaseovereenkomst te doen?
  • Afdelingsresultaten: Zijn er meerdere afdelingen of bedrijfsonderdelen? Dan kan het goed zijn om per onderdeel de resultaten inzichtelijk te maken, zodat je weet welk onderdeel wel of niet winstgevend is.

In combinatie met onze administratieve automatisering kunnen we je goed helpen met dit soort management-rapportages. Benieuwd hoe onze klanten de samenwerking met ons ervaren?

Maandcijfers, liquiditeitsprognose, financieringsbehoefte en afdelingsresultaten. 

Bas Bas

Een adviseur spreken?

Maak eenvoudig een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.Afspraak maken

Over BK solutions: alles keurig opgelost op administratief gebied. Alle administratieve oplossingen van onze grondleggers Leon Brandsma en Jan Cornelis Klijn zijn gebundeld in de naam Brandsma Klijn solutions (BK solutions), een veelzijdig administratiekantoor met personeelsdiensten in Noord-Nederland.