Makelaar

Makelaar en waardebepaling bedrijfspand

Een professionele waardebepaling van je pand nodig? BK solutions (Brandsma Klijn solutions) helpt zowel de makelaar als de particulier (of het bedrijf) met de waardebepaling van het pand. Privé en zakelijk dus. We hebben een adviserende en sturende rol die voordelig kan uitpakken voor de waarde van je pand. 

Advies rond zakelijk en particulier vastgoed

BK solutions heeft goede contacten met de makelaar. Wij assisteren bij het overdragen van zakelijk naar privé vastgoed. We weten alles rond de waardebepaling van het (bedrijfs)pand. In onze rol wijzen wij naar de huidige waarde van het pand. In veel gevallen is het pand meer waard dan op papier staat, bijvoorbeeld omdat het pand tussentijds meer waard is geworden. Het kan dus lonen om hier goed naar te kijken.

Scenario’s  

  • Een tandarts gaat met pensioen. Een nieuwe tandarts neemt zijn tandartspraktijk over. Daarbij heeft de nieuwe tandarts onvoldoende financiële middelen om het huidige bedrijfspand van de praktijk over te nemen. De oude tandarts behoudt zijn pand en wil het een woonbestemming geven. Hoe gaat dat in z’n werk en wat zijn de gevolgen?
  • Een stelletje koopt een zorgboerderij. De helft van de boerderij willen ze gebruiken als woonbestemming, terwijl de andere helft bedoeld is voor professionele zorg. Wat is dan de waarde van het woondeel en wat is de waarde van het bedrijfsdeel?

Professioneel advies

Bij deze scenario’s en bij gerelateerde zaken kan BK solutions de verschillende partijen van professioneel advies voorzien. Heb je nog geen makelaar en wil je weten welke makelaar jou goed zou kunnen helpen? Wij verwijzen je graag naar de beste spelers. Heb je al wel een makelaar, maar ben je ook benieuwd of wij nog iets voor jou kunnen betekenen? We staan met plezier voor je klaar.

BK solutions heeft goede contacten met de makelaar. Wij assisteren bij het overdragen van zakelijk naar privé vastgoed.

Leon Leon

Een adviseur spreken?

Maak eenvoudig een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Afspraak maken
Over BK solutions: alles keurig opgelost op administratief gebied. Alle administratieve oplossingen van onze grondleggers Leon Brandsma en Jan Cornelis Klijn zijn gebundeld in de naam Brandsma Klijn solutions (BK solutions), een veelzijdig administratiekantoor met personeelsdiensten in Noord-Nederland.