Notaris

Notaris nodig?

Wij kijken met een andere blik naar je onderneming dan een notaris. Daarom gebruiken ondernemers ons vaak als klankbord en tussenpersoon, voordat ze naar de notaris gaan. Tegelijkertijd helpen we ze bij het vinden van een ervaren notaris. Heb je een notaris nodig?

Van eenmanszaak naar BV: verschillende invalshoek

Is het verstandig om een BV op te richten? Vanuit het oogpunt van een notaris of een jurist is dat altijd verstandig. Vanuit het oogpunt van belasting, de fiscale kant, kan het soms een ander verhaal zijn. Laat je daarom informeren en adviseren door één van onze experts.

Het doorschuiven van je eenmanszaak naar een BV moet je goed overwegen. Soms raden we het af, maar het komt natuurlijk ook voor dat we het juist aanraden. Vervolgens helpen we je daarmee. We spreken de taal van de ondernemer en we begrijpen de taal van de notaris.

Erfbelasting, erfrecht

  • Stel dat ik kom te overlijden, is het dan goed geregeld?
  • De eigenaar van het bedrijf overlijdt: wat gebeurt er dan allemaal?
  • Is dat vastgelegd?

Als het om een notaris gaat, trekken we vaak gezamenlijk op qua advies. Wij kunnen ondernemers heel goed uitleggen wat ze het beste kunnen doen, de notaris moet het op papier zetten. Ook ondersteunen we ondernemers bij het formuleren van de vragen aan de notaris.

Scenario’s 

  • Een ondernemer overlijdt. Hij laat een kapitaal aan vastgoed achter. Zijn testament is al in de jaren 60 opgemaakt. Nergens meer te vinden. De kinderen vragen zich wat ze nu moeten doen. Hun moeder ligt in een verzorgingshuis en is niet tekeningsbevoegd. Wij gaan voor de klant in conclaaf met de specialist, de notaris. De notaris kan in zo’n geval het testament opvragen.
  • Een man heeft een huis in zijn bezit en zijn vriendin wil graag bij hem komen wonen. Als hij nu komt te overlijden, gaat het huis nog naar zijn moeder. Om te zorgen dat het huis naar zijn vriendin gaat, moet er iets op papier gezet worden. Wij kunnen het adres geven van de notaris. Een eigen notaris is ook prima.

Als iemand al een notaris heeft, kunnen wij contact opnemen met de betreffende notaris. Wij kijken naar de fiscale kant van de zaak, een notaris legt uit hoe het testament in elkaar zit.

Notaris nodig? We spreken de taal van de ondernemer en we begrijpen de taal van de notaris.

Leon Leon

Een adviseur spreken?

Maak eenvoudig een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Afspraak maken
Over BK solutions: alles keurig opgelost op administratief gebied. Alle administratieve oplossingen van onze grondleggers Leon Brandsma en Jan Cornelis Klijn zijn gebundeld in de naam Brandsma Klijn solutions (BK solutions), een veelzijdig administratiekantoor met personeelsdiensten in Noord-Nederland.