Ik heb bericht gekregen over mijn aangifte – wanneer krijg ik mijn geld?

Ik heb mijn belastingaanslag gekregen – wanneer krijg ik mijn geld?

Heb je een belastingaanslag gekregen waarop je geld terugkrijgt? Dan krijg je dat binnen 1 week na de datum op de aanslag op je rekening.

Na 1 week je geld nog niet binnen? Check wat er aan de hand kan zijn. Want als het langer duurt, is er misschien iets aan de hand. Bijvoorbeeld met het rekeningnummer. Lees hoe je kunt controleren wat er speelt.

Misschien kan de Belastingdienst niet uitbetalen omdat zij je rekeningnummer niet hebben

Als dat het geval is, krijg je van de Belastingdienst een brief. In de brief wordt je gevraagd om een rekeningnummer door te geven.

Daarna kan het nog 3 weken duren voordat het geld op je rekening staat. Die tijd heeft de Belastingdienst nodig om te controleren of het rekeningnummer op je naam staat, zodat het niet bij de verkeerde persoon terecht komt.

Heb je geen brief gekregen? Check dan even in Mijn Belastingdienst welk rekeningnummer daar opgegeven staat: Inloggen op Mijn Belastingdienst

Staat er nog een bedrag open dat je moet betalen?

Dat kijkt de Belastingdienst altijd na. Moet je nog een bedrag betalen en ben je daarmee te laat? Dan trekt de Belastingdienst dat bedrag af van het geld dat je terugkrijgt. Als er geld overblijft, wordt dat binnen 6 weken na de datum op je aanslag, uitbetaald.

Belastingaangifte laten doen door professionals? Voor BK Solutions is het een fluitje van een cent!