Factoring

Factoring: voorfinanciering 

Factoring helpt je bij het indekken van financiële risico’s. Dankzij factoring heb je altijd op tijd je geld binnen. Een verleidelijk voordeel, maar let op. De contracten wegen niet in alle gevallen op tegen dit voordeel. BK solutions (Brandsma Klijn solutions) geeft je graag inzicht in de voordelen en valkuilen. Daarnaast bieden we advies. 

Een verleidelijk voordeel

Een traditioneel verschil tussen bijvoorbeeld ZZP’ers en medewerkers in loondienst is de (on)zekerheid van inkomsten. Ook al heb je als ZZP’er vaste klanten en werkzaamheden, het geld komt niet altijd aan het einde van de maand binnen. Soms moet je veel langer wachten dan je zou wensen…

Factoring maakt een einde aan dit verschil. Een factoringmaatschappij neemt jouw risico’s over voor een bepaalde vergoeding. Zij betalen jou hartstikke snel. Eindelijk, nooit meer wachten. Deze factoringmaatschappij zorgt er zelf voor dat de debiteuren betalen. Kortom, bij factoring doet zo’n maatschappij aan voorfinanciering van jouw product of dienst, nog vóórdat de klant heeft betaald.

Mogelijke minpunten

De kosten van een factoringmaatschappij zijn verre van gestandaardiseerd. Sterker nog, soms is er sprake van een enorm verschil. Dit verschil is niet altijd direct zichtbaar. Zo kun je vallen voor een laag rentetarief, maar dat vertelt slechts een deel van het verhaal. Vaak zijn er in het contract ook andere bepalingen meegenomen, die het kostenplaatje ongemerkt kunnen opkrikken (hoge kosten andere posten).

De gevolgen spreken in zo’n situatie voor zich: het valt je ontzettend tegen, je had nog liever iets langer op je geld gewacht. Natuurlijk zijn er genoeg betrouwbare specialisten. Een factormaatschappij is meestal handig en voordelig. We zeggen enkel dat waakzaamheid nodig is: contracten doorlichten en de addertjes onder het gras detecteren.

Advies op maat

Logischerwijs heb je interesse in factoring. Tegelijkertijd wil je niet in de valkuilen trappen. Wij kunnen je hiermee helpen door advies op maat. Dankzij onze rol en ervaring als partner weten wij de juiste factormaatschappij aan te wijzen. Daarnaast hebben we de noodzakelijke (kritische) blik. Verder kunnen we je helpen met effectief debiteurenbeheer en andere vragen rond financiële administratie.

Zij betalen jou hartstikke snel. Eindelijk, nooit meer wachten.

Leon Leon

Een adviseur spreken?

Maak eenvoudig een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Afspraak maken