Tool voor berekening omzetverlies NOW (percentage berekenen)

NOW: tool voor berekening omzetverlies

De tool voor berekening omzetverlies helpt je bij het bepalen van het percentage. De Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) subsidieert de loonkosten.

Bedrijven kunnen vanaf 6 april de aanvraag doen via een digitaal portaal van het UWV. De terugval in omzet bepaalt de hoogte van de tegemoetkoming in loonkosten (grotere terugval in omzet = hogere tegemoetkoming).

Berekening omzetverlies (percentage)

BK solutions stelt een downloadbare tool (in Excel) beschikbaar voor de berekening van het percentage omzetverlies.
Tool berekening omzetverlies (.XLSX)

Klik op de downloadlink ‘Tool berekening omzetverlies’. Vervolgens ontvang je een Excelbestand met geel gemarkeerde gebieden. Voer in die geel gemarkeerde gebieden je eigen gegevens in en klik op enter voor een automatische berekening.

Zo wordt de omzetdaling berekend

  1. Je kijkt naar de verwachte omzet over een bepaalde periode. Wanneer begint je omzetverlies? Je kiest voor een periode (van 3 maanden) die start op 1 maart, 1 april of 1 mei 2020.
  2. De verwachte omzet in dit tijdvak van 3 maanden vergelijk je met een referentieperiode. Dit is de uitkomst van de omzet van januari tot en met december 2019, gedeeld door vier. Deze tool helpt je bij de berekening omzetverlies.

Tip: download de bovenstaande tool voor berekening omzetverlies.

Bepaling van de loonsom

De toegekende tegemoetkoming heeft betrekking op de loonkosten tussen 1 maart 2020 en 31 mei 2020. Voor de voorschotten en voor de definitieve vaststelling wordt de loonsom van januari 2020 gebruikt of, als daar gegevens over zijn, november 2019. Het UWV kan bij de definitieve vaststelling een correctie doorvoeren en heeft de mogelijkheid te veel verstrekte subsidie terug te vorderen.

NOW: actueel overzicht rond coronacrisis

Wij voorzien van informatie over de TOGS, de Tozo en bijzonder uitstel van betaling. BK solutions (Brandsma Klijn solutions) is jouw kantoor voor administratie en personeeldiensten.

Actueel overzicht rond de coronacrisis.

Leon Leon

Een adviseur spreken?

Maak eenvoudig een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Afspraak maken
Over BK solutions: alles keurig opgelost op administratief gebied. Alle administratieve oplossingen van onze grondleggers Leon Brandsma en Jan Cornelis Klijn zijn gebundeld in de naam Brandsma Klijn solutions (BK solutions), een veelzijdig administratiekantoor met personeelsdiensten in Noord-Nederland.