Functie Assistent Accountant

Functie Assistent Accountant

In de functie Assistent Accountant verzorg je de boekhouding voor verschillende klanten.

Hierbij kun je denken aan het bijwerken van dagboeken, het per maand/kwartaal/jaar afsluiten van de boekhouding en het opmaken van jaarrekeningen en belastingaangiften.

Je ontvangt de facturen en de bankboekingen van klanten dagelijks, maandelijks of per kwartaal (online). Als Assistent Accountant signaleer je eventuele afwijkingen en adviseer je klanten in het optimaliseren van verschillende financiële processen. 

Werkzaamheden

In de functie Assistent Accountant bij Brandsma Klijn solutions (BK solutions) verwerk je diverse administraties. Je bent verantwoordelijk voor het samenstellen van jaarrekeningen en belastingaangiften. Het opstellen van maandcijfers, prognoses en brancheanalyses behoort eveneens tot je werkzaamheden.

BK solutions hecht veel waarde aan het contact met de klant. Daarom werken we vaak op locatie onder de noemer ‘Administratiebrigade’. De Administratiebrigade is ons (BK)A-team van deskundig administratief personeel.

Het voordeel van werken op locatie is dat je meer kunt betekenen voor de administratieve organisatie van de klant en de financiële processen die er spelen. Je kunt deze organisatie en processen monitoren en verbeteren, uiteraard in een advies aan (en in overleg met) de klant.

Teamspirit en eigen verantwoordelijkheid

Wij vinden teamspirit en eigen verantwoordelijkheid heel belangrijk. Medewerkers hebben hun ‘eigen’ klant(en) waar ze verantwoordelijk voor zijn. Met wederzijds vertrouwen bouwen we gezamenlijk aan een goede band met klanten die we graag vakkundig onderhouden.

Iedereen zet zich in om hoogwaardig werk af te leveren, met oog voor kwaliteit en nauwkeurigheid. En elke Assistent Accountant is volwaardig onderdeel van het team. Een team dat regelmatig bedrijfslunches, -borrels en – barbecues organiseert. Ook zijn er gezellige bijeenkomsten met een informeel en inspirerend karakter.

Werken bij BK solutions is werken in een professionele omgeving met een prettige sfeer, aandacht voor elkaar en sociale collega’s. Waar ruimte is voor specialisatie(s), ontwikkeling en groei. Waar het BK(A)-team samen optrekt om de financiële administratie van klanten te stroomlijnen.

Functie Assistent Accountant: het profiel

In de functie Assistent Accountant heb je een vlotte persoonlijkheid: je bent gemotiveerd, ambitieus en communicatief vaardig. Je hebt een HBO-opleiding afgerond en je hebt enige ervaring met SnelStart, Exact of King. Affiniteit met IT helpt je in deze functie.

Het is uiteraard een groot voordeel als je al een paar jaar werkervaring hebt. Heb je dit niet of nauwelijks, dan kun je alsnog een open sollicitatie doen: starters op de arbeidsmarkt maken (met een indrukwekkende motivatie) altijd kans op een werkervaringsplek. Zo kun je alsnog groeien naar je gewenste functie.

Met het profiel voor de functie Assistent Accountant steken we in op toekomstgerichtheid. We zijn een fris en modern administratiekantoor dat openstaat voor innovatie en ontwikkelingen omarmt. Dat vraagt eveneens om een open en actieve houding van de Assistent Accountant.

Dit vertaalt zich in de praktijk naar (onder andere) de mogelijkheid om sporadisch congressen bij te wonen of extra opleidingen en cursussen te volgen.

Aantrekkelijke functie

De functie Assistent Accountant is een aantrekkelijke functie. Het gaat al snel om een fulltime baan met een mooi salaris voor 40 uren per week. Daarbij heb je uitzicht op meer: een vast dienstverband bijvoorbeeld bij bewezen vakbekwaamheid.

Daarnaast is het gewoon hartstikke leuk om te werken in een bedrijf waar je werk gewaardeerd wordt. Ga met plezier naar je werk en sluit je aan bij de Administratiebrigade, schrijf je in.

In de functie Assistent Accountant verzorg je de boekhouding voor verschillende klanten.

Carla Carla

Een adviseur spreken?

Maak eenvoudig een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.Afspraak maken

Over BK solutions: alles keurig opgelost op administratief gebied. Alle administratieve oplossingen van onze grondleggers Leon Brandsma en Jan Cornelis Klijn zijn gebundeld in de naam Brandsma Klijn solutions (BK solutions), een veelzijdig administratiekantoor met personeelsdiensten in Noord-Nederland.