Klantverhaal Stick With Me

Specialiseren is een sleutelwoord in ondernemerssucces en daar weet Stick With Me alles van. Met ‘custom made truck stickers’ richt het bedrijf zich op vrachtwagenchauffeurs en boeren. “Ontzettend leuke mensen”, zegt bedrijfseigenaar Anita (37).

Ze kan het weten, want ze woont samen met een vrachtwagenchauffeur. En ze levert al sinds 2015 stickers voor truckers. Dat liep meteen totaal uit de hand, aangezien Stick With Me overal blijft plakken. “Het heeft zich als een olievlek verspreid.”

Lekker normaal doen

Zoals in de klassieke ondernemersverhalen begon het allereerst met een hobby. Ook nu werd die hobby professionele business. Maar hier zijn de lijntjes altijd kort gebleven. “Daar zijn wij van, net als onze doelgroep. Lekker normaal doen.”

De stickerkoningin der vrachtwagenchauffeurs moest tegelijkertijd aan de slag met financiële administratie. “Ik was in mijn beleving nog hobbymatig bezig, toen de Belastingdienst me als ondernemer bestempelde. Uitstekend, dan wilde ik het gelijk serieus aanpakken. Dus een webshop (na een vliegensvlugge start op Facebook, red.), een boekhouder, alles voor elkaar.”

Dit bracht haar bij BK solutions, waar ze een eigen contactpersoon heeft om mee te sparren. “Dat rechtstreekse contact is zo prettig”, vertelt Anita. “BK werkt heel professioneel en tegelijkertijd is het persoonlijke contact laagdrempelig, vriendelijk en duidelijk. We spreken elkaar ook niet met ‘u’ aan. Gewoon vlot.”

Identificeren met detailstickers, sociaal gebeuren

De hulp van BK solutions kwam als geroepen. “Ik maak goede stickers en ik kan prima netwerken, maar administratie is niet per se mijn ding. Ik heb het wel éven zelf gedaan. Alleen het bedrijf groeide zo hard. Ik wilde het wel op orde hebben. Het is fijn dat iemand het dan uit handen neemt. Plus dat het goedkoper is dan ik dacht.”

Intussen gaat het hard met de webshop van Stick With Me. “Ons werkgebied wordt alsmaar groter. Het leeft echt. Chauffeurs sturen trots de foto’s van stickers die ze zelf aangebracht hebben. Hun vrachtwagen is hun tweede (t)huis, met de detailstickers identificeren ze zich. Het is een sociaal gebeuren. Soms groeperen chauffeurs zich met een eigen naam, daar komt dan een speciale sticker voor.”

“De chauffeurs ontvangen heldere plakinstructies bij de levering”, vervolgt Anita. “Daarna gaan ze vol enthousiasme aan de slag. Ze plakken bijvoorbeeld zo’n groepsnaam, de naam van de vrouw of stoere teksten. Verder zijn merkenstickers populair. Ook zijn er tijdelijke trends of ontwikkelingen als ‘#trotsopdeboer’, ‘proud to be a farmer’, enzovoort.”

Alles wordt altijd goed geregeld

Het werk doet Anita geheel vanuit het thuiskantoor. “Daardoor ervaar ik veel vrijheid. Ik kan schuiven met mijn werk. Zo kan ik er elk moment voor de kinderen zijn. Ik kan op school bijspringen, hulp bieden bij schoolreisjes. Ik mag dagelijks doen wat ik leuk vind. Aandacht besteden aan de kinderen, chauffeurs blij maken en maatschappelijk iets betekenen.”

Stick With Me heeft dus alles stevig op de rails, of op de truck. Mede dankzij het rustgevende idee dat de administratie door BK wordt geregeld. “Ik heb nog nooit een klacht gehad. Alles wordt altijd goed geregeld. Evengoed wanneer er incidenteel iets nodig is. Er wordt netjes gecommuniceerd. Alles klopt op deze manier. Zo beleef ik meer plezier in ondernemen.”

Bas Bas

Een adviseur spreken?

Maak eenvoudig een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.Afspraak maken