Deurwaarder

Deurwaarder inschakelen: wanneer?

De deurwaarder op wanbetalers afsturen lijkt een goede oplossing. Toch is de deurwaarder niet altijd het beste idee. Wanneer is het nou wél een goed idee om de deurwaarder inschakelen? En wanneer niet? BK solutions (Brandsma Klijn solutions) geeft antwoord. 

Wanneer wel

Er zijn wanbetalers die genoeg geld hebben om aan verplichtingen te voldoen. Desondanks vertikken ze het om te betalen. Zeker als het om goede relaties gaat, zijn bedrijven soms bang om écht in actie te komen. Dan is het goed om te beseffen dat je geen liefdadigheidsinstelling bent. Je hebt recht op je geld. Niet te bang zijn: schakel een deurwaarder in.

Soms zijn er wanbetalers die daadwerkelijk in financiële nood zitten en daarom alles doen om hun bedrijf staande te houden. Daardoor kunnen ze een houding aannemen van eindeloos uitstelgedrag. In dat geval kun je het beste zo snel mogelijk de deurwaarder inschakelen, want er valt nu nog wat te halen (en je hebt er ‘gewoon’ recht op). Vroeg of laat wordt het een lastiger verhaal…

Wanneer niet

De deurwaarder zal weinig kunnen halen bij iemand die écht niets meer heeft. Het kan dan een heel kostbaar verhaal zijn om een deurwaarder in te schakelen. Het bedrijf is failliet, er is niets van waarde en het is alleen maar een uitzichtloos en triest verhaal zonder winnaars. Of je haalt er wel iets uit, maar niet voldoende om op korte termijn de onkosten te dekken. Zonde van de tijd en bovendien frustrerend.

Verder is het belangrijk om te beseffen dat er eerst nog allerlei andere stappen te nemen zijn. Denk bijvoorbeeld aan het uitbesteden van je debiteurenbeheer en een gedegen ingebrekestelling. Dit soort stappen resulteren in bijna alle gevallen al in het gewenste resultaat. Uiteindelijk blijft het per situatie een zorgvuldige afweging: welke stappen heb ik genomen en welke stappen kan ik nu het beste nemen?

Advies en een goede deurwaarder via BK solutions

BK solutions onderhoudt nauwe contacten met ervaren, professionele en menselijke deurwaarders. Vanuit hun gedrevenheid doen ze hun werk goed, ze leveren resultaat. Tegelijkertijd wensen we dat ze niet eens in actie hoeven te komen. Wij adviseren je welke stappen je eerst kunt ondernemen. Met deze inspanningen gaan we ervan uit dat het goedkomt. Nieuwsgierig? Neem gerust contact op.

Wij adviseren je welke stappen je eerst kunt ondernemen.

Leon Leon

Een adviseur spreken?

Maak eenvoudig een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Afspraak maken
Over BK solutions: alles keurig opgelost op administratief gebied. Alle administratieve oplossingen van onze grondleggers Leon Brandsma en Jan Cornelis Klijn zijn gebundeld in de naam Brandsma Klijn solutions (BK solutions), een veelzijdig administratiekantoor met personeelsdiensten in Noord-Nederland.