Soms overwegen ondernemers om een advocaat in te schakelen bij een zakelijk conflict. Aan de andere kant worden ze ook weleens gedwongen, omdat juist de andere partij een advocaat inschakelt. Hoe kom je erachter of je een advocaat nodig hebt?
*Zorg er altijd voor dat afspraken op papier staan, ook als je zelf denkt dat het overbodig is. Mondelinge overeenkomsten zijn vaak lastig te achterhalen en/of te bewijzen.
Het lijkt of voelt misschien best logisch om bij de bovenstaande scenario’s een advocaat in te schakelen, maar wij adviseren regelmatig om eerst een andere uitweg te zoeken. Principekwesties worden zomaar (erg) duur! We begrijpen je reactie wel: een advocaat komt voor je rechten op.
Daarbij moet je wel goed beseffen dat de rechter vervolgens beslist wie daadwerkelijk in het recht staat. Gevoelsmatig in je recht staan is iets anders dan (juridisch) je recht krijgen. Uiteraard wil je dat gerechtigheid zegeviert, tegelijkertijd moet je wel echt zeker zijn van je zaak.
In het eerste scenario is professioneel debiteurenbeheer eventueel een idee. We maken vaak genoeg mee dat de klanten van mening veranderen en toch gewoon betalen als wij (voor ondernemers) die klanten actief benaderen met onze betalingsverzoeken.
Twijfel je of je een advocaat nodig hebt? Ga met ons in gesprek en ontvang antwoord en advies. Wij vormen het verlengstuk van de ondernemer voor gevoelige zaken waar mogelijk een advocaat nodig is. Wij kunnen vertalen naar een advocaat waar het de ondernemer om gaat en andersom.
Wij helpen je met het onderscheiden van hoofd- en bijzaken. We geven antwoord op de vraag of een advocaat daadwerkelijk nodig is. Voorkom dat de frustratie groter is dan wat het oplevert en laat je goed informeren. Schakel een advocaat in als je denkt dat je sterk staat (wij adviseren je hierin).
Twijfel je of je een advocaat nodig hebt? Ga met ons in gesprek en ontvang advies en antwoord.
Maak eenvoudig een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.