Subsidie verduurzaming: ontvang tot 6000 euro
subsidie SVOH verduurzaming

Subsidie verduurzaming

Als vastgoedbeheerder of verhuurder wil je altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op vastgoedgebied. Gelukkig hoef je dat niet alleen te doen. Bij BK solutions houden we alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten, zodat we je altijd op de hoogte kunnen houden en kunnen adviseren. Zo bespaar jij tijd en energie en kun je je focussen op je kerntaken. 

Wat als we je naast tijd en energie ook nog eens geld kunnen laten besparen? Er is namelijk nieuws op het gebied van de Subsidie Verduurzaming & Onderhoud Huurwoningen (SVOH). Een subsidie die weinig verhuurders kennen, maar die kan oplopen tot wel 6000 euro per adres! Zonde, toch? Vinden wij ook.

Subsidie verduurzaming: versoepeling van de eisen

Deze subsidie wordt nu nog weinig gebruikt door verhuurders. Dat komt door de complexe eisen die de overheid stelt aan de aanvraag en de onduidelijke regels die bij de subsidie horen. Dat is jammer, want deze subsidie is perfect voor het verduurzamen van je vastgoedportefeuille.

We hebben goed nieuws: inmiddels zijn de complexe eisen versoepeld. De woning mocht voorheen namelijk alleen verbouwd worden tijdens een lopend huurcontract. Nu hoeft dat niet meer, want er mogen inmiddels ook aanvragen ingediend worden van verbouwingen die niet tijdens een lopend huurcontract zijn uitgevoerd.

Voor wie is deze subsidie?

Deze subsidie wordt verleend aan iedereen die minimaal één verduurzamingsmaatregel en één onderhoudsmaatregel uit heeft laten voeren. Heb je dus bijvoorbeeld enkel glas laten vervangen naar HR++-glas en heb je ook de houten kozijnen vervangen voor kunststof kozijnen? Dan heb je al één verduurzamingsmaatregel en één onderhoudsmaatregel te pakken.

Per zelfstandige woning of adres wordt er tot maximaal 6000 euro subsidie verleend. Bij de SVOH-aanvraag kun je tot 75 procent van het energielabel mee laten subsidiëren.

Aanvragen

Meer weten over de aanvraag van deze subsidie? Neem contact op met één van onze adviseurs.

Jan Jan

Een adviseur spreken?

Maak eenvoudig een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.Afspraak maken

Over BK solutions: alles keurig opgelost op administratief gebied. Alle administratieve oplossingen van onze grondleggers Leon Brandsma en Jan Cornelis Klijn zijn gebundeld in de naam Brandsma Klijn solutions (BK solutions), een veelzijdig administratiekantoor met personeelsdiensten in Noord-Nederland.